Mon Oct 18, 2021 4:46 am
Login Register Lost Password? Contact Us


Issue connecting to VM Box version from ECL IDE

Topics specific to the use of the ECL IDE

Tue Sep 09, 2014 9:02 pm Change Time Zone

Issue with IDE not connecting to host server (Oracle VM Box version).
I can get to the ECL watch page from a browser (192.168.56.101:8010), but the IDE cannot log in. I get a '1003: Unable to communicate with the server' error

The DHCP for the VM indicates that it is set for the lowest bound address (192.168.56.101) and it is attached to Host-only Adapter and name is 'VirtualBox Host-Only Etghernet Adapter'

HPCC Vm version is amd64-5.0.0-3 and the IDE is community_5.0.0-1
This is all running on Windows 7

Any help would be appreciated.
billwrightpwa
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 09, 2014 8:54 pm

Wed Sep 10, 2014 6:04 am Change Time Zone

It really should be just a simple matter of entering the IP address into the preferences page.

Double check that you only entered the IP and no port number etc.

If you can send a screen shot of the working web page and of the not working preferences I will see if I can spot anything.
gsmith
 
Posts: 290
Joined: Thu May 12, 2011 9:40 am

Wed Sep 10, 2014 1:21 pm Change Time Zone

I have attached the screenshots of the issues.
If you need anything else please let me know and thanks for your time.
ecl-ide-issue.jpg
Screen shots of the issue
(194.94 KiB) Downloaded 1357 times
billwrightpwa
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 09, 2014 8:54 pm

Wed Sep 10, 2014 2:05 pm Change Time Zone

Looks like your second octet is missing a "1" in front of the "68" in the IDE.
david.wheelock
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 24, 2013 1:58 pm

Wed Sep 10, 2014 2:45 pm Change Time Zone

Thanks - I guess I'm going blind -
I had other issues including not having adapter2 set up and I guess in all my reconfirming and installing i dropped a digit.

Thanks again!
billwrightpwa
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 09, 2014 8:54 pm


Return to ECL IDE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron